Interview met Margreet Bijman: Een Passie voor Dierenwelzijn bij Dierenambulance De Waadhoeke

Waadhoeke25/ juni 28, 2024/ Nieuws

Bij Dierenambulance De Waadhoeke speelt Margreet Bijman een cruciale rol. Als bestuurslid en bijrijdster zet zij zich dagelijks in voor het welzijn van dieren in nood. We spraken met Margreet over haar ervaringen, motivatie en de unieke bijdrage van de dierenambulance aan de gemeenschap.

Vraag: Margreet, kun je ons iets vertellen over je achtergrond en hoe je betrokken bent geraakt bij Dierenambulance De Waadhoeke?

Margreet Bijman: Mijn liefde voor dieren begon al toen ik klein was. Ik groeide op met allerlei huisdieren en voelde altijd een sterke band met dieren. Jaren geleden begon ik als vrijwilliger bij diverse dierenambulances, waar ik veel heb geleerd. In 2018 besloten mijn man en ik onze eigen dierenambulance op te richten. Nu ben ik bijrijdster en bestuurslid bij Dierenambulance De Waadhoeke, waar ik elke dag mijn passie voor dieren kan volgen.

Vraag: Wat houdt je rol als bijrijdster precies in?

Margreet Bijman: Als bijrijdster help ik de chauffeur tijdens noodoproepen. Ik zorg ervoor dat we gewonde of zieke dieren veilig kunnen vangen en vervoeren, geef eerste hulp en biedt troost aan dieren in nood. Het is een afwisselende en soms emotioneel zware rol, maar ook ontzettend dankbaar. Het geeft zoveel voldoening om dieren te helpen.

Vraag: Kun je een memorabele ervaring delen die je hebt gehad tijdens je werk bij de dierenambulance?

Margreet Bijman: In 2016 kregen we een melding over een dode bruinvis op de zeedijk bij Sexbierum. Het dier was mishandeld en de foetus was eruit gekomen door het slepen over de zeedijk. Wat destijds ook is onderzocht door de politie. Dit incident raakte me diep en maakte me vastberaden om nog harder te werken voor dieren in nood.

Vraag: Wat vind je het meest uitdagende aspect van je werk?

Margreet Bijman: Het moeilijkste is omgaan met verwaarloosde of mishandelde dieren. Het breekt mijn hart om te zien hoeveel leed sommige dieren moeten doorstaan. Tegelijkertijd motiveert het me om nog harder te werken aan bewustwording en preventie in onze gemeenschap. De kracht van dieren om ondanks alles weer vertrouwen te geven, inspireert me elke dag.

Vraag: Hoe maakt Dierenambulance De Waadhoeke volgens jou het verschil?

Margreet Bijman: Wij maken het verschil door onze toewijding en de uitgebreide zorg die we bieden. Onze vrijwilligers zijn goed opgeleid en we hebben moderne uitrusting om snel en effectief te kunnen helpen. Daarnaast zetten we ons in voor educatie en preventie om dierenleed te verminderen. We trachten nauw samen te werken met dierenartsen, opvangcentra en de lokale gemeenschap.

Vraag: Wat zijn je toekomstplannen en ambities binnen de organisatie?

Margreet Bijman: Ik wil nog lang bij de dierenambulance blijven en onze dienstverlening verder uitbreiden. We willen meer voorlichtingscampagnes opzetten en nauwer samenwerken met andere organisaties. Mijn droom is dat elk dier in onze regio de hulp en bescherming krijgt die het verdient. Ik hoop dat we in de toekomst nog meer dieren kunnen helpen.

Vraag: Wat zou je willen zeggen tegen mensen die overwegen om vrijwilliger te worden bij Dierenambulance De Waadhoeke?

Margreet Bijman: Doe het! Vrijwilligerswerk bij de dierenambulance is een van de meest bevredigende dingen die je kunt doen. Je maakt echt een verschil in het leven van dieren en helpt je gemeenschap. Het werk kan intens zijn, maar de dankbaarheid en liefde die je van de dieren krijgt, zijn onbetaalbaar. Het gevoel van voldoening dat je krijgt als je een dier in nood hebt kunnen helpen, is onbeschrijflijk.

Vraag: Tot slot, hoe kunnen mensen de dierenambulance ondersteunen?

Margreet Bijman: Mensen kunnen ons op verschillende manieren steunen. Ze kunnen vrijwilliger worden, donaties doen of deelnemen aan onze voorlichtingsactiviteiten. Elke bijdrage helpt ons om door te gaan met ons belangrijke werk. We zoeken ook sponsors voor financiële of materiële ondersteuning. Uw steun helpt ons om nog meer dieren te redden en hun leven te verbeteren.

Vraag: Bedankt voor je tijd, Margreet. Is er nog iets dat je wilt toevoegen?

Margreet Bijman: Ik wil iedereen bedanken voor hun steun en vertrouwen. Samen kunnen we ervoor zorgen dat geen enkel dier in nood wordt overgelaten. Laten we blijven samenwerken voor een diervriendelijke toekomst. Ik ben trots op ons team en wat we samen bereiken. Elke dag brengt nieuwe uitdagingen en mogelijkheden, en ik ben dankbaar dat ik deel uitmaak van zo’n toegewijde en gepassioneerde groep mensen.

_________________________________________________________________________

Met haar toewijding en passie voor dierenwelzijn speelt Margreet Bijman een onmisbare rol bij Dierenambulance De Waadhoeke. Haar verhalen en ervaringen benadrukken het belang van de organisatie en de impact die zij dagelijks maken in de levens van vele dieren. Wilt u meer weten over hoe u kunt bijdragen? Bezoek dan onze website of neem contact met ons op. Samen maken we het verschil!

Quinten Bijman (Ondersteunend Medewerker DDW)

Deel dit Bericht