IJsslachtoffers

Waadhoeke25/ december 21, 2021/ Nieuws

Doordat we nu weer in het winterseizoen zitten, krijgen we ook weer te maken met ijsslachtoffers. Zo ook vanmiddag:

De eerste zwaan van dit jaar, die moeite had om weer op het land te komen. Deze zwaan hebben wij gelukkig weten te bevrijden. Treft u een vogel of ander dier op het ijs? Denk eerst aan uw eigen veiligheid, wilt u een dier redden? Dat is natuurlijk super, maar zorg altijd dat u er niet alleen voor staat! Nog een extra aandachtspunt! Heeft u een dier van het ijs afgehaald? Ga nooit met warm of heet water in de weer. Heeft het dier nog ijs aan het lijf of poten? Zorg er dan voor dat je dit met koud water ontdooit. Een dier wat op het ijs vast heeft gezeten en door hitte wordt gered kan snel overlijden door de te snelle bloedsomloop.

Deel dit Bericht