Het kabinet in de Tweede Kamer heeft een lijst met 30 zoogdieren samengesteld die je thuis mag houden. o.a de Servalkat en het stokstaartje mogen niet meer als huisdier gehouden worden vanaf 1 januari 2024.

Minister Staghouwer van Landbouw wil met deze nieuwe positieflijst het dierenwelzijn in Nederland verbeteren. De zogeheten “positieflijst” is opgesteld op een advies van een groep onafhankelijke wetenschappers. Zij hebben een groot aantal zoogdieren die in Nederland worden gehouden beoordeeld op risico’s.

Er is een overgangsperiode. Mensen die op 1 januari 2024 een dier hebben dat niet op de lijst staat, mogen dit dier houden of elders onderbrengen totdat het dier overlijdt. Het doel hiervan is om te voorkomen dat mensen dieren loslaten in de natuur, wat mogelijk schade kan geven aan de natuur en het ecosysteem, het welzijn van die dieren en de veiligheid van de mens.

Voor meer info kijk dan op https://www.rvo.nl/onderwerpen/dieren-houden/huisdierenlijst , Mocht u nog vragen hebben kan u altijd contact opnemen met de medewerkers van Dierenambulance de Waadhoeke.

Deel deze pagina