Dieren in het voorjaar

Waadhoeke25/ maart 18, 2022/ Nieuws

Het voorjaar staat op losbarsten en het broedseizoen begint bijna, in maart beginnen veel dieren met het bouwen van nesten en krijgen al jongen, Hou er rekening mee.

Jaarlijks krijgen wij veel meldingen in de lente dan staat de telefoon roodgloeiend, veel vogels die uit het nest zijn gevallen maar wat moet je als vinder ermee, als je een jong en kwetsbaar vogeltje op de grond vindt ? Over het algemeen hebben de “ouders” het wel onder controle maar wanneer bel je nou de Dierenambulance ?

Wanneer wel en wanneer niet een Dierenambulance bellen, Bij twijfel of vragen alarmeer altijd een Dierenambulance die kunnen u goed helpen en hebben vaak de kennis.

Jonge vogels verlaten het nest en “vliegen uit”  van vliegen is meestal nog niet echt sprake maar oefening baart kunst, maar soms gebeurt dit te vroeg of mislukt dit.

Als jonge vogels er sterk en vitaal uitzien en als je mogelijk de ouders in de buurt ziet hoef je in eerste instantie geen zorgen te maken dan zijn ze het beste af als hun ouders hen opvoed is het jonge vogeltje wel gezond maar bevindt het zich in een drukke omgeving zoals bij een weg maar wel in de buurt van het nest en/of de ouders houd de situatie dan in de gaten of de ouders nog wel toenadering zoeken bij het kleine vogeltje.

Als het vogeltje veel te klein is weinig tot geen veren en het kan nog niet lopen of kleine sprongetjes maken, zie je geen andere kleine vogels of is het zichtbaar verwond of mager bel dan Dierenambulance de Waadhoeke ( 06-38539790 ) Mocht dit niet uw regio zijn bel dan naar het landelijk nummer ( 114 ) en zij helpen u naar de dierenambulance in uw omgeving.

Bij jonge dieren raden wij aan om afstand te bewaren zodat het dier de rust heeft en niet gestrest raakt. door dicht in de buurt van het dier aanwezig te zijn, kunnen de ouders het als een onveilige situatie zien en verlaten het jonge dier. 

Namens alle vrijwilligers van Dierenambulance de Waadhoeke,

Fijn voorjaar gewenst, en een fijn broedseizoen voor de dieren!

Deel dit Bericht