Voor de hondenbaasjes

Waadhoeke25/ april 22, 2022/ Nieuws

Voor de hondenbaasjes.

Aan degenen die de komende dagen het bos in gaan om met hun hond te wandelen. Op dit moment zijn de reeen en herten aan het bevallen van hun kalfjes. Elk jaar worden er kalfjes door honden doodgebeten. Zelfs als voor jou het kleine kalf er alleen en verlaten uitziet, is dit niet het geval: zijn moeder is vertrokken uit angst voor jou en zal later terugkomen als er geen gevaar meer is. Raak ze vooral niet aan, want als een mens een kalf aanraakt, kan het door zijn moeder in de steek worden gelaten. Als een kalf het pad van een hond kruist, kan het sterven. Dus tijdens je wandelingen in het bos is de hond aangelijnd, en zelfs als hij zogenaamd niet ver gaat en goed luistert is aanlijnen verstandig. Honden kunnen ineens uit instinct handelen en er vandoor gaan. Dus respecteer de natuur en haar dieren. Goede wandelingen!

Deel dit Bericht