Hondje met klaplong

Waadhoeke25/ mei 1, 2019/ Nieuws/ 0 reacties

Op Koningsdag kregen we een melding van een aangereden hondje in Franeker. Wij zijn er met spoed heen gegaan en het leek in eerste instantie mee te vallen tot ik een extra geluid tijdens ademhaling vernam. Ik adviseerde de eigenaar om dat nog wel even door de dierenarts te laten controleren. Daar stemde ze gelukkig mee in. Nadat de dierenarts foto’s had gemaakt bleek al snel dat het arme hondje een klaplong had waardoor er een spoedoperatie werd geregeld. De diensthebbende dierenarts in Leeuwarden was wegens de feestdag gesloten dus werd er verder gezocht.

Gelukkig konden we uiteindelijk in Roden (Drenthe) terecht. De foto`s werden over en weer gestuurd. In de tussentijd heb ik mijn bijrijder Fred thuis afgeleverd om met eigenaar haar vriendin te samen met hondje naar Roden af te reizen. Bij terugkomst in Franeker kreeg ik het advies om er een spoedrit van te maken omdat dierenarts in Roden zag dat het ernstig was.

Dat advies ten harte genomen ging ik snel met de patiënt op weg. Bij aankomst was de rit goed verlopen en kon de noodgreep gestart worden. De long werd ontlucht en het hondje is ter observatie gebleven in speciale zuurstofkamer.

We kunnen dit soort ritten doen met uw steun. Elke donatie is erg welkom! Zeker omdat de persoon die het dier heeft aangereden er met hoge snelheid vandoor is gegaan en dus niet voor de kosten opdraait.

Wilt u ons steunen of donateur worden? Dan is een gift /donatie mogelijk via overboeking op rekening nummer NL83INGB0008381848 tnv stichting dierenambulance en dierentaxi De Waadhoeke te Sexbierum.

Deel dit Bericht

Laat een Reactie